Зеленський у вечірньому зверненні назвав заступників Сирського і Баргилевича. Хто вони

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 10 лютого назвав заступників новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича.

Заступниками Сирського стали:

  • полковник Вадим Сухаревський. Він відповідатиме за безпілотні системи й розвиток застосування БПЛА. Раніше Сухаревський був командиром 59 мотопіхотної бригади.
  • полковник Андрій Лебеденко – відповідатиме за інновації, технологічний компонент армії та бойові системи.

Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України призначено бригадного генерала Володимира Горбатюка, бригадного генерала Олексія Шевченка та бригадного генерала Михайла Драпатого.

  • Горбатюк відповідатиме за оперативну роботу, роботу штабів, планування, управління. Раніше він був командиром 54-тої окремої механізованої бригади ЗСУ, що дислокується у Бахмуті.
  • Шевченко займатиметься логістикою. Він — начальник військової академії, також проходив службу на командних посадах артилерійських підрозділів, на посаді заступника начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
  • Драпатий відповідатиме за підготовку, якісне тренування військових. Він – колишній командувач 58-ї мотопіхотної бригади та ОУВ “Херсон”.

Цього ж дня раніше Зеленський заявив, що провів наради щодо оновлення Сил оборони. Він не розкрив деталей зустрічей, але наголосив, що вони були важливими та анонсував подальші зміни.

Перестановки в ЗСУ

8 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська. Про цю зустріч повідомив також Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив: було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні заявив про призначення головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами і ОСУВ “Хортиця”.

9 лютого Зеленський призначив новим начальником  Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича  замість Сергія Шаптали. До цього Баргилевич очолював Сили територіальної оборони.

Кабінет Міністрів 10 лютого ухвалив рішення про звільнення Олександра Павлюка з посади першого заступника міністра оборони України. Він перейде на іншу посаду.

Читайте також:
Від Сирського чекають “аудит”, бо з 1 млн мобілізованих воюють до 300 тисяч, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна