Від Сирського чекають “аудит”, бо з 1 млн мобілізованих воюють до 300 тисяч, – ОП

Керівництво України чекає від новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ  Олександра Сирського “аудиту” військовослужбовців, оскільки із 1 млн мобілізованих в реальних бойових діях брали участь лише до 300 тисяч осіб.

Про це 9 лютого в ефірі телемарафону заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, цитує “УП”.

“Президент сказав іншу річ, наприклад, говорячи про оновлення керівництва ЗСУ, він говорить: “У нас практично 1 мільйон мобілізованих”. А по лінії фронту ті, хто був безпосередньо на війні, це 200-300 тисяч.

Інші були дуже далеко від війни, але ж вони є. Тому, мені здається, одне з ключових завдань Сирського – саме провести аудит: де, як і хто перебуває. І після цього сказати, яка ще додаткова кількість (потрібна – ред.)”, – заявив радник глави ОП.

Подоляк наголосив, що мобілізація має бути постійною, але не одномоментною. А Сирський має сказати, де і як уже мобілізовані використовувались чи використовуватимуться.

За його словами, також треба чітко розуміти, хто і як проводитиме заміну військовослужбовців, які вже практично 24 місяці перебувають на лінії фронту.




Подоляк зазначив, що нині всі питання щодо комплектації ЗСУ, щодо того як вони мають бути відтреновані, як мають прийматися всі управлінські рішення (щодо мобілізації, ротації, демобілізації) – все це буде пов’язано із головкомом. Радник глави ОП назвав це ще однією прогалиною, яка потребує вирішення.

“Все, що стосується мобілізації, військові також мають чітко пояснювати, які процедури, як це має працювати щодо мобілізації, які потреби в армії треба закривати, як це відбуватиметься, як забезпечити ротації”, – додав він.

Та нагадав, що після заміни головкома президент достатньо чітко зазначив 3-4 задачі, які треба буде вирішувати: “Треба чітко розуміти тактику, тому що 2023 рік не дав тих наслідків, на які ми очікували, з точки зору наступальних операцій. Ми не можемо знаходитися в стані стагнації в 2024 році. Треба покроково розуміти, що будемо робити”.

Ключовим Подоляк назвав те, що в ЗСУ мають вирішити, “хто має які управлінські рішення приймати на різних рівнях у Збройних силах, з урахуванням того, що є велика плеяда польових генералів, які працюють на лінії фронту, які трошки інакше дивляться на те, що потрібно робити, з урахуванням ресурсів Росії”.

Читайте також:
Сирський виступив зі своїм першим зверненням як головком ЗСУ: озвучив один з “майбутніх векторів перемоги”

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська. Про цю зустріч повідомив також Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив: було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні заявив про призначення головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами і ОСУВ “Хортиця”.

Читайте також:
Умєров представив у Генштабі нового головкома Сирського
Сирський виступив зі своїм першим зверненням як головком ЗСУ: озвучив один з “майбутніх векторів перемоги”
Зеленський перерахував зміни в ЗСУ, яких очікує після призначення Сирського головкомом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна