Президент вніс зміни в склад РНБО і Ставки Верховного Головнокомандувача

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до складу Ради національної безпеки і оборони та Ставки Верховного Головнокомандувача.

Відповідні укази з’явилися на сайті глави держави 9 лютого.

Указом № 67 Зеленський ввів до складу Ставки нового головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, а також вивів зі складу колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Іншим указом №68 президент ввів Сирського до персонального складу РНБО. Водночас було виведено зі складу РНБО Валерія Залужного та ексміністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

Ці укази набирають чинності з дня їхнього опублікування.

Перед цим

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада підтримала відставку міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної. На цій посаді вона перебувала з 18 грудня 2020 року.

9 лютого уряд поклав тимчасове виконання обов’язків міністра у справах ветеранів України на Олександра Порхуна.

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Читайте також:
Замість Шаптали. Новим начальником Генштабу став Анатолій Баргилевич

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна