Путін в інтерв’ю скандальному ведучому зі США Карлсону звинуватив Україну в небажанні вести переговори

Президент РФ Володимир Путін в інтерв’ю скандальному ведучому Такеру Карлсону, якого називають “американським Соловйовим”, заявив про нібито бажання “домогтися вирішення ситуації в Україні шляхом переговорів”.

Такер взяв інтерв’ю в російського диктатора у Москві 6 лютого й оприлюднив запис у ніч проти 9 лютого за київським часом.

Серед іншого, Путін заявив, нібито переговори “досягли дуже високої стадії узгодження позицій у складному процесі [у Стамбулі 2022 року], і вони були майже завершені”.

“Але після того, як ми вивели наші війська з Києва, інша сторона відкинула всі ці домовленості і підкорилася вказівкам західних країн, європейських країн і США боротися з Росією до кінця. Крім того, президент України законодавчо заборонив вести переговори з Росією. Він підписав указ, яким заборонив усім вести переговори з Росією”, – цитує заяви Путіна “Українська правда“.

“Ми знаємо, що він (президент України – Ред.) висуває якісь ідеї щодо цього врегулювання, але щоб про щось домовитися, потрібен діалог. Хіба це не так?” – додав лідер держави-агресора.

За словами Путіна, тепер Україна висуває умови, на які Росія не може погодитися.

При цьому президент РФ розпочав інтерв’ю з довгого уроку “історії” в кремлівському трактуванні, в якому традиційно висував маніпулятивні твердження про суверенітет України і спотворював історичні інтерпретації української державності.

Передісторія:

Заради розмови з Путіним Такер Карлсон прилетів до Москви. І він, і кремлівські пропагандисти заявляли, що це  інтерв’ю стане “потужною зброєю проти Заходу” і “розплющить американцям очі на правду, яку від них приховують”. Насправді ж після виходу інтерв’ю з’ясувалося, що Путін у ньому висловив усі ті самі тези, які вже неодноразово просував раніше.

Також Карлсон заявив, що попросив про інтерв’ю також і президента України Володимира Зеленського.

Довідково:

Такер Карлсон був ведучим програми “Такер Карлсон сьогодні ввечері” на телеканалі Fox News з 2016 по 2023 рік, але у квітні 2023-го його звільнили без офіційного пояснення з боку роботодавця.

Як зазначав телеканал CNN, “Карлсон був головним пропагандистом теорій змови та радикальної риторики” на Fox News.

У листопаді експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розглядає антиукраїнського телеведучого Такера Карлсона як потенційного партнера та віцепрезидента.

Після інтерв’ю Путіним депутати Європейського парламенту закликали ввести проти Такера Карлсона санкції із забороною на в’їзд до ЄС.

Читайте також:
Трамп заявив, що війну в Україні можна завершити “дуже швидко”. І нагадав, що “чудово ладнає” з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна