Трамп заявив, що війну в Україні можна завершити “дуже швидко”. І нагадав, що “чудово ладнає” з Путіним

Експрезидент США Дональд Трамп, який прагне переобратись на посаду у 2024 році, після перемоги на республіканських праймериз у Айові пообіцяв “дуже швидко” вирішити ситуацію з війною в Україні.

Трамп, виступаючи в Айові у вівторок, 16 січня, заявив, що здатний домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним, оскільки у них, за його словами, гарні стосунки.

“Ми з Путіним чудово ладнаємо. Ми дуже добре ладнаємо. Це добре, а не погано. Якби фальшиві новини стали справжніми і чесними новинами, 90% наших проблем у цій країні було б вирішено…  Ситуація з Україною настільки жахлива… І ми збираємося вирішити це, ми збираємося вирішити це дуже швидко”, – сказав Трамп, його цитує “Європейська правда”.

Він висловив упевненість, що зможе залучити до діалогу президентів України і Росії.

“Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю Зеленського, я можу залучити його, ми вирішимо це дуже швидко. Цього (війни. – ред.) ніколи не повинно було статися”, – додав він.

Як писала “Новинарня“, Трамп здобув переконливу перемогу на перших республіканських президентських праймериз в Айові 15 січня. Він отримав 51% підтримки виборців, що проголосували.

Читайте також:
Верховний суд штату Колорадо заборонив Трампу брати участь у виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна