Гендиректор МАГАТЕ Гроссі подякував Збройним силам України

Після візиту на окуповану Запорізьку АЕС генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі назвав її “українським об’єктом” та подякував ЗСУ за безпеку.

Як передає “Новинарня“, про це очільник МАГАТЕ сказав 7 лютого у відеосюжеті відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія”.

Того дня відбулася чергова, вже 16-та, ротація персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Запорізькій атомній станції, загарбана російськими військами з березня 2022 року.

“Я щойно завершив свій четвертий візит на український об’єкт – Запорізьку атомну електростанцію. Дуже важливі обставини, щоб переконатися, що немає загрози ядерній безпеці. Я хотів би подякувати Збройним Силам України за їхню співпрацю, за допомогу, що ми могли виконати цю важливу місію для міжнародного миру та безпеки”, – повідомив Гроссі після відвідин ЗАЕС, супроводивши ротацію місії МАГАТЕ.

Процедура зміни працівників місії МАГАТЕ відбулася біля зруйнованого мосту, де з двох сторін стояли українські та російські військові.

Як розповів начальник відділу цивільно-військового співробітництва ОСУВ “Таврія” Олександр Савенко, “українська сторона зробила максимально все для того, щоб ротація пройшла безпечно, включно із заходами режиму припинення режиму вогню на лінії бойового зіткнення та заходами розмінування”.

Відео Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку:

Довідково

Постійна місія МАГАТЕ працює на тимчасово окупованій ЗАЕС із вересня 2022 року. На Хмельницькій, Рівненській, Південноукраїнській атомних станціях, а також на Чорнобильській АЕС, яка перебуває на етапі виведення з експлуатації, постійні моніторингові місії розпочали свою діяльність у січні 2023 року.

Читайте також:
Російські окупанти знову замінували Запорізьку АЕС, — МАГАТЕ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна