Зеленський підписав закон про спрощене списання військового майна

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє списувати пошкоджене або втрачене майно військових частин за спрощеною процедурою.

Про це йдеться в картці закону на сайті парламенту.

Згідно з законопроєктом, командири військових частин тепер зможуть списувати військове майно (крім зброї) вартістю до 100 000 неоподатковуваних мінімумів без затверджень та погоджень з посадовцями вищих рівнів, правоохоронними органами чи спеціальним правоохоронним формуванням у складі Збройних сил України.

Військове майно списуватимуть за наказом командира військової частини за поданням комісії. Командири ухвалюватимуть рішення щодо цього протягом 20 днів.

У пояснювальній записці зазначається, що та модель списання військового майна, яка існує зараз, «не розрахована на функціонування в умовах інтенсивних бойових дій». Унаслідок цього потрібно проводити тривалі розслідування й погодження з іншими органами, щоб списати навіть недороге військове майно, кажуть автори законопроєкту.

Тому закон ухвалили, щоб спростити складні процедури списання військового майна та надати командирам військових частин додаткові повноваження під час воєнного стану, ідеться в записці.

Читайте також:
Нові аптечки у військові частини надходитимуть швидше: процедуру списання військово-медичного майна спростили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна