Нові аптечки у військові частини надходитимуть швидше: процедуру списання військово-медичного майна спростили

Процедуру списання військово-медичного майна, а саме аптечок, сумок та наплічників, спростили.

Про це в неділю, 17 грудня, повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова у Facebook.

“Раніше аптечки, сумки та наплічники вважались інвентарним майном. Тож його списання було надзвичайно ускладнене, часто — нездійсненне. Внаслідок чого військові частини не могли замовити нові аптечки. Адже, за документами, на балансі військових частин забезпечення було стовідсоткове”, — пояснює Калмикова.

За її словами, тепер, після підписання наказу міністром Рустемом Умєровим ситуацію вирішено і це пришвидшить надходження нових аптечок у військові частини. Якщо раніше процес списання тривав місяцями і передбачав 20 етапів, зараз залишилося три документи, які можна зробити дуже оперативно.

Як працюватиме новий порядок списання:

1. Військовослужбовець, який втрачає чи використовує аптечку, сумку та наплічник під час бою або під час виконання інших завдань, усно чи письмово повідомляє про це командирові свого підрозділу.
2. Командир складає рапорт і додає до нього витяг з журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення.
3. Командир частини призначає комісію, що формує акт списання (Додаток 4 до Порядку списання військового майна у Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту (пункт 5 розділу І).
4. Командир частини підписує акт.
5. Фінансова служба списує зазначене медичне майно.

“Зауважу. Наразі опрацьовується нова філософія обліку медичного майна. Винесемо на обговорення зі спільнотою”, — додала заступниця міністра оборони.

Читайте також:
Інтерес до вакансій зріс втричі: у Міноборони повідомили перші результати рекрутингу для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна