ССО провели спецоперацію “Цитадель”. Вона обмежила можливості РФ у Чорному морі

Сили спеціальних операцій ЗСУ розповіли про успішну спецоперацію на одній з видобувних платформ у Чорному морі, де окупанти розміщували радіолокаційну станцію та обладнання для підсилення роботи дронів. Українські бійці висадилися на платформу, захопили обладнання та підірвали щоглу.

Про це йдеться в повідомленні ССО у вівторок, 6 лютого.

За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи своїх безпілотників, зокрема встановили там обладнання, яке збільшує дальність та радіус роботи дронів. Звідти росіяни били по об’єктах критичної інфраструктури півдня України.

А ще на платформі окупанти встановили радіолокаційну станцію «Нева-Б», яка виявляла надводні об’єкти (від моторних човнів до кораблів). За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали ситуацію в північно-західній частині Чорного моря.

Після ретельного планування та підготовки, група ССО розпочала завдання зі знищення ворожих об’єктів.

Спецоперацію проводили в зоні постійного патрулювання авіації та флоту рф. Уночі човни ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт замінували.

Тоді бойова група відійшла на безпечну відстань і підірвала ворожу ціль. У результаті вдалося захопити важливе обладнання противника та підірвати щоглу з антеною.

«Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря», — наголосили в ССО.

Читайте також:
ССО на півдні знищили з HIMARS “Солнцепьок” росіян, який ті сховали під кронами дерев. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна