У Грузії заявили про затримання вантажу з вибухівкою, яку буцімто везли з Одеси до Воронежа

Служба державної безпеки Грузії заявила, що затримала вантаж з 6 вибуховими пристроями, які везли з Одеси. Частину з них нібито мали доправити до російського Воронежа.

Про це йдеться в заяві грузинської спецслужби.

Як стверджується, вказану вибухівку привезли з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину до Грузії 19 січня цього року на мінівені, що належить громадянинові України. Вибухові пристрої нібито планували вивезти до російської федерації, а саме в місто Воронеж.

Але, як стверджує спецслужба Грузії, пізніше рішення змінив замовник: один контейнер з трьома вибуховими пристроями спробувати вивезти у Воронеж, а другий контейнер —  з трьома вибухівками — залишили у Тбілісі. Чи мали їх перевезти до росії пізніше, або ж залишити в Грузії, слідство не знає.

За даними Служби держбезпеки Грузії, до ввезення вибухівки причетні 7 грузинів, 3 українці та 2 вірмени. Організував усе нібито громадянин України, кандидат у місцеві депутати Одеської області у 2020 році від партії «Слуга народу» Андрій Шарашидзе, який родом із міста Батумі.

Шарашидзе, за заявою грузинської спецслужби, активно стежив за переміщенням вибухових пристроїв, а от вищезгадані люди, ймовірно, не знали про вибухівку та капсули-детонатори, які були встановлені в акумуляторах автомобіля.

Читайте також:
Британія скасовує безвізовий транзит для громадян Росії і Грузії, але є винятки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна