Британія скасовує безвізовий транзит для громадян Росії і Грузії, але є винятки

Уряд Великої Британії скасовує безвізовий транзит для громадян Росії та Грузії в аеропортах країни.

Про це йдеться в оновлених правилах для міжнародних перевізників про візові вимоги для пасажирів, які опубліковано на сайті британського уряду.

Правила діятимуть з 6 жовтня цього року. До цієї дати передбачено перехідний період, під час якого громадяни  Росії та Грузії зможуть скористатися транзитом за квитками, купленими до 0:01 8 вересня.

Втім, будуть винятки. Обмеження не торкнуться громадян, які мають візи чи посвідку на проживання США, Канади, Австралії чи Нової Зеландії, а також Швейцарії чи однієї з держав Європейської економічної зони.

Як зазначає видання NewlandChase, починаючи з 2018 року громадяни Грузії та Росії посідають перше місце серед громадян, які зловживають положеннями Великої Британії щодо транзиту, щоб отримати притулок. Вони прибувають до країни під виглядом транзиту, а потім подають заяви про притулок.

Скасування безвізового транзиту вирішить це питання.

Читайте також:
Слідом за Литвою та Латвією: Естонія заборонила в’їзд авто з номерами РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна