Українські бійці підстрелили трьох російських диверсантів на Сумщині: в Об’єднаних силах розповіли подробиці

У результаті півторагодинного бою, що відбувся 3 лютого на підступах до Глухівської громади Сумщини, бійці Сил територіальної оборони поранили трьох російських диверсантів.

Про це розповів помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” 4 лютого.

За його словами, це була підготовлена ДРГ, яка заздалегідь приїжджає до кордону, вивчає шляхи відходу і заходу на територію України, а також роботу наших постів.

Втім, російських диверсантів вчасно помітили українські військові, коли ті наближалися до кордону, і відкрили вогонь.

“Хлопці викликали підмогу, запросили роботу наших артилеристів. Відразу в бій включився мінометний підрозділ”, — розповів Силкін.

Він також зазначив, що в результаті бою троє росіян були поранені або загинули.

“Нам відомо, що три людини або були поранені, або загинули. Але вони не дають нам можливості встановити їх особи, бо ворог, прикриваючись артилерією, забирає їх назад на територію Росії”, — сказав помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ.

Контекст

Як писала “Новинарня“, на Сумщині бійці Сил територіальної оборони, що боронять Північну операційну зону, завадили черговій спробі диверсійно-розвідувальної групи росіян перетнути державний кордон України.

Про це в неділю, 4 лютого, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, у суботу, 3 лютого, о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух озброєної групи у складі десяти осіб. Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Уже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил.

Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених. Друга група здійснила спробу обійти опорний пункт з бокового флангу. Але на цей час до місця бою прибула контр диверсійна група.

Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону.

Читайте також:
На Сумщині заборонили транспортний рух у прикордонній зоні, де російська ДРГ розстріляла людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна