Палата представників США хоче проголосувати за підтримку Ізраїлю без допомоги Україні, Білий дім — проти

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у суботу, 3 лютого, що наступного тижня Палата представників проведе голосування щодо законопроєкту про прискорення виділення Ізраїлю 17,6 млрд доларів безпекової допомоги без жодних інших умов, включно з коштами для України.

Про це повідомляє The New York Times.

За його словами, Палата представників надаватиме пріоритет власному підходу до підтримки Ізраїлю, незалежно від того, які законопроєкти ухвалюватиме Сенат.

Водночас у Білому домі заяву Джонсона назвали “цинічним політичним маневром” республіканців. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона наголосила, що протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить кордон США і надасть підтримку Україні та Ізраїлю, а зараз законодавчий проєкт вже майже готовий, тож заява Джонсона є “цинічним політичним маневром” республіканців.

“Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не забезпечує захисту кордону, нічого не робить, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню… Республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат”, — йдеться в заяві Білого дому.

Читайте також:
Байден закликав Конгрес схвалити компроміс щодо кордону, що розблокує $60 млрд для України. Джонсон називає проєкт “мертвим”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна