Британська розвідка назвала кількість “вагнерівців”, які залишилися в Білорусі

Британська розвідка вважає, що на території Білорусі залишилося менш як тисяча російських найманців ПВК “Вагнер”.

Про це йдеться в свіжому огляді міноборони Великої Британії 4 лютого.

Таким чином, з червня минулого року кількість “вагнерівців” у Білорусі зменшилася у вісім разів.

“Вони перебувають у Білорусі з червня 2023 року, на той момент там було 8000 найманців. Група Вагнера майже напевно продовжує навчати білоруських військових і сили безпеки”, — зазначають у розвідці.

Також розвідники вважають малоймовірним, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме ПВК “Вагнер” за межами їхньої нинішньої компетенції.

“Вони беруть участь у підготовці військовослужбовців міністерства внутрішніх справ Білорусі, але навряд чи беруть безпосередню участь у підтримці внутрішньої або прикордонної безпеки в Білорусі, йдеться у зведенні. Також тривала присутність найманців групи “Вагнер” у Білорусі майже напевно також приносить користь російським військовим зусиллям, змушуючи Україну тримати оборонні позиції і особовий склад уздовж північного кордону з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень”, — йдеться в огляді міноборони.

Читайте також:
“Вагнерівець” готував удари РФ, що мали знеструмити Київ – СБУ затримала “на гарячому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.