Проросійського блогера Подоляку засудили до 15 років тюрми

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми заочно засудили проросійського блогера Юрія Подоляку, який наводив ракети окупантів на Миколаїв.

Про це в п’ятницю, 2 лютого, повідомили в пресслужбі СБУ.

“Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 15 років тюремного ув’язнення заочно засуджено проросійського блогера Юрія Подоляку. Зловмисник переховується в Росії та називає себе “головним спікером” у війні проти України. З початку повномасштабного вторгнення РФ він регулярно виконує завдання російських спецслужб щодо проведення інформдиверсій… Для наведення російської зброї зловмисник формував власні мережі інформаторів на території південного регіону”, – йдеться в повідомленні.

Так, Подоляка веде ютуб-канал із загальною аудиторією понад 3 млн підписників. Також, як вказує СБУ, під його “авторством” діє прокремлівський Телеграм-канал, а також сторінки “ВКонтакте” та в популярних месенджерах.

“На цих інтернет-ресурсах Подоляка виправдовує захоплення української території та знищення цивільної інфраструктури нашої держави”, – підкреслює СБУ.

Серед ворожих коригувальників був ексочільник Миколаївської окружної прокуратури, який наразі відбуває довічне ув’язнення за держзраду.

Подоляка є уродженцем міста Суми, але у 2014 році він виїхав до Росії.

Його визнали винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, серед яких державна зрада і пропаганда війни.

Читайте також:
Підозру СБУ отримав російський блогер-пропагандист Подоляка, манкурт із Сум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна