Під час атаки на аеродром “Бельбек” було уражено щонайменше три російські літаки, — Ігнат

Під час атаки на аеродром “Бельбек” у тимчасово окупованому Криму 31 січня були уражені щонайменше три літаки росіян, а також особовий склад.

Про це в п’ятницю, 2 лютого, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новиини”.

“Найкраще підтвердження — це супутникові знімки, де можна щось розгледіти. Але ще краще підтвердження — це некрологи в російських пабліках, це те, що вони самі визнають і публікують інформацію про ураження, щонайменше там було три літаки, потім особовий склад певний був знищений”, — сказав Ігнат.

Російські пабліки повідомляють про ліквідацію 10 військових, зокрема командира авіаційної ескадрильї винищувального полку Олександра Татаренка.

Що передувало

У середу, 31 січня, в окупованому Севастополі, в районі Сак, Євпаторії, Феодосії та Роздольного пролунали вибухи. У Севастополі було чути щонайменше п’ять вибухів. Окупаційна влада оголосила повітряну тривогу та перекрила рух Керченським мостом.

“Кримський вітер” повідомив про пожежу неподалік аеродрому “Бельбек”.

Згодом російське міноборони відзвітувало про нібито знищення 17 українських ракет над Чорним морем та трьох – над Кримом. У ворожому відомстві також повідомили про падіння уламків на військову частину в Любимівці.

Цього ж дня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив вибухи на аеродромі “Бельбек”.

“А ви знали, що у складі Повітряних сил Збройних сил України є 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації? Так от, її штатне місце базування — аеродром Бельбек! Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище. А наразі дякую усім, хто долучився до очищення Криму від російської присутності!”, – написав він після сповіщень про вибухи в Севастополі.

Інших подробиць про вибухи на аеродромі Олещук не навів.

Читайте також:
ЗСУ влупили по ворожій “Осі”, коли там сидів командир зенітно-ракетного полку підполковник Атанов. Його ліквідовано. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.