В Аргентині затримали сина російського олігарха Чуркіна

На підставі доказів українського Державного бюро розслідувань в Аргентині затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 1 лютого.

Слідчі зазначили, що наразі розв’язують питання щодо екстрадиції затриманого росіянина до України.

Ще в липні 2022 року українські слідчі повідомили про підозру громадянину РФ та його спільнику, які намагалися обманом зберегти майно підприємства у Львові. Велике українське підприємство ТОВ «Львівські автобусні заводи» взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна.

Власник підприємства — російський бізнесмен Ігор Чуркін — витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі, кажуть у ДБР.

Тому Чуркін блокував проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Підконтрольний олігархові керівник підприємства під контролем сина Чуркіна подав до поліції неправдиву заяву про нібито вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Він звинуватив службовців установи у вигаданому тяжкому правопорушенні.

Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно.

Громадянину Росії повідомили про підозру за ст. 383 Кримінального кодексу України. За це загрожує до 5 років ув’язнення.

Своєю чергою керівника підприємства, який на вимогу Чуркіна повідомив про неправдивий злочин, суд визнав винним та призначив 1 рік умовного терміну.

Читайте також:
ДБР повідомило про підозру російському власнику Львівського автобусного заводу Чуркіну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна