По 15 років тюрми отримали троє бойовиків, один із них – рецидивіст із “Шторм-Z”

По 15 років тюрми отримали ще троє зрадників, які воювали на стороні ворога проти України. Двох зловмисників українські воїни взяли у полон під час так званих “м’ясних” штурмів, які проводили рашисти, щоб зайняти позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом. Ще одного зрадника було затримано у ході жорстоких боєзіткнень у районі Волновахи.

Про таке інформує пресслужба СБУ.

Серед засуджених – уродженець тимчасово окупованого Кальміуського, що на Донеччині. Після повномасштабного вторгнення Росії чоловік добровільно “мобілізувався” до лав окупантів на посаду стрілка.

Згодом зловмисника призначили снайпером у складі 114-ї мотострілецької Єнакієво-Дунайської бригади Південного військового округу збройних сил Росії.

“У жовтні 2023 року бойовик виконував завдання російського командування щодо захоплення Авдіївки. Тоді він штурмував позиції ЗСУ в районі Красногорівки, де й потрапив у полон до українських захисників”, – йдеться у повідомленні.

Ще один зрадник зі сходу, уродженець Луганщини, добровільно вступив до російського війська у липні 2022 року.Після проходження підготовки на полігоні у Хрустальному його призначили на посаду стрільця і відправили охороняти склади з боєприпасами ворога під Соледаром.

Згодом зловмисника перекинули на підкріплення окупаційних угруповань РФ на Бахмутському напрямку.

“Крім того тюремний строк отримав кримчанин, який уклав контракт з міноборони РФ та приєднався до штурмового батальйону “Шторм-Z”,– повідомила СБУ.

Таке рішення зрадник прийняв, відбуваючи покарання в колонії у Волгограді за торгівлю наркотиками.

У жовтні 2023 року його “відрядили” до Волноваського району для участі в бойових діях проти Сил оборони.

Суд призначив поплічникам агресора 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
Контррозвідка затримала інформаторку РФ, яка шпигувала за морпіхами на Миколаївщині. Їй “світить” 8 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна