НАБУ завітало з обшуками в головний офіс “Укрнафти”

Співробітники Національного антикорупційного бюро зранку 1 лютого прийшли з обшуками в головний офіс ПАТ “Укрнафта”.

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на джерела в компанії.

“Контракт з “Інтерпайп”, критична закупівля труб для уникнення падіння видобутку нафти”, – розповів співрозмовник про причини обшуків правоохоронців.

Детективи підозрюють, що закупівлі відбувались за завищеними цінами.

В “Укрнафті” заявили, що надали всю необхідну інформацію та пояснення для перевірки НАБУ.

“Компанія проводить максимально прозору та публічну діяльність. З початку 2023 року компанія діє, як замовник відповідно до закону про публічні закупівлі, і почала у повній мірі застосовувати всі визначені цим законом процедури, в тому числі  і використання державної системи закупівель Prozorro, у чіткій відповідності до вимог законодавства України.

“Укрнафта” закуповує устаткування для видобутку, нафтосервісу та інтенсифікації, а також обладнання, необхідне для технологічних процесів, впроваджуючи міжнародні стандарти The American Petroleum Institute на заміну застарілим радянським, російським та білоруським галузевим підходам.
Для компанії важливо, щоб ці процеси були відкритими, аби усі учасники галузі в Україні мали рівний доступ до співпраці з “Укрнафтою”,  – йдеться в заяві пресслужби.

Відомо, що у травні 2023 року “Укрнафта” без конкурсу купила у ТОВ “Інтерпайп Україна” насосно-компресорних труб на 282 млн грн, про це писало видання “Наші гроші”.

Читайте також:
Після Коломойського: за пів року після націоналізації “Укрнафта” принесла прибутку більше, ніж за попередні 15 років

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна