Росіяни скаржаться на масові збої в роботі інтернету

У центральній частині РФ фіксуються збої у низки мобільних операторів і провайдерів: не відриваються багато сайтів і додатків у зоні .ru.

Про це у вівторок, 30 січня, пише РБК із посиланням на учасників телекомунікаційного ринку.

При цьому більшість збоїв зафіксовано в Москві, Санкт-Петербурзі, Краснодарському краї, Башкортостані та Костромській області.

В операторі “МегаФон” заявили РБК, що фіксують зниження обсягів трафіку, але проблема “не на мережі МегаФона”.

У “Білайні” заявили, що мережа оператора працює штатно. “Можливі збої в роботі деяких інтернет-ресурсів знаходяться поза зоною відповідальності “Білайну”, – заявили в компанії.

Як пише Meduza із посиланням на російські соцмережі, не відкриваються, зокрема, сайти Яндекс” і “Вконтакте”. Також недоступні додатки різних сервісів (додатки “Тінькофф”, Avito, Wildberries та інші).

При цьому Координаційний центр доменів .ru і .рф підтвердив збій в інфраструктурі DNSSEC, додає видання.

У центрі заявили, що “працюють над усуненням проблеми”.

DNSSEC – інструмент для перевірки автентичності відповіді від DNS-сервера. Його призначення – захист від підміни IP-адрес. Завдяки цьому користувачі захищені від фішингу, а сайт – від кібератак різного типу, “отруєння” трафіку, пише Forbes Russia.

У мінцифрі РФ заявляють, що доступ до сайтів у зоні .RU відновлять найближчим часом.

Читайте також:
Хакери ГУР знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії, яка працює на “оборонку” РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна