Зеленський назвав чисельність армії та заявив, що ТЦК не повинні ходили вулицями

Співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не повинні ходити вулицями у пошуках чоловіків призовного віку, які не прийшли до “військкоматів”.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

“Чи це правильно? Абсолютно ні. Вони не повинні цього робити. Тому я й попросив наших військових і депутатів: коли вони будуть готувати цей законопроєкт – щоб не було шансів ходити по вулицях”, – зазначив український лідер.

Зеленський наголосив, що нині є можливості застосування діджитал-формату, адже “ми живемо в час цифровізації і ми дуже цифровізована країна – немає проблем вирішити це питання сучасно”.

Президент також зазначив, що чисельність української армії становить 880 тисяч людей.

“У нас 880 тисяч, у нас мільйонна армія. А при цьому у нас 30 мільйонів людей зараз працюють, а навіть може трохи більше. Сказати точну цифру не можу: ми не знаємо на сьогодні, 6,5-7,5 мільйонів людей виїхали з самого початку. Тому ми говоримо про всіх людей, які є в Україні. І вони всі захищають Європу та світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Зеленський заперечив потребу в мобілізації пів мільйона українців
Працівники ТЦК прийшли з повістками до міськради Червонограда на Львівщині
Прикордонники мають право вимагати у чоловіків документи з ТЦК, – ДПСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна