Прикордонники мають право вимагати у чоловіків документи з ТЦК, – ДПСУ

Працівники Держприкордонслужби мають право запитувати у військовозобов’язаних чоловіків документи з Територіального центру комплектування з відміткою про відстрочку від призову.

Про це 12 січня заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Прикордонники діють у рамках законодавства про перетин кордону, зокрема й правил, які діють у період воєнного стану… Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості спроб перетину кордону за допомогою підроблених документів, фальсифікованих документів або коли мета поїздки людини не відповідає нормі, за якою дозволено перетнути кордон”, – сказав він в ефірі телемарафону.

Демченко зауважив: “Прикордонники зважають… що люди досить часто використовують підробки та фальсифіковані документи і ретельно перевіряють умову виїзду за кордон, зокрема й мають право вимагати від чоловіків документи з Територіального центру комплектування, військово-облікові документи, де в тому числі є відмітка про відстрочку від призову”.

Речник ДПСУ порадив військовозобов’язаним оновити свої дані в ТЦК і документи про військовий облік, для можливості перетину кордону. Крім цього, у них має бути позначка про відстрочку.

За час воєнного стану правоохоронці викрили понад 530 злочинних угруповань, які сприяли переправленню чоловіків за кордон, зокрема шляхом підроблення документів.

Читайте також:
Посилення контролю на кордоні: Лубінець попросив пояснення в ДПСУ щодо документів, які вимагають прикордонники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна