Зеленський заперечив потребу в мобілізації пів мільйона українців

Президент Володимир Зеленський підтримує законопроєкт про мобілізацію, але не бачить потреби в мобілізації пів мільйона людей.

Про це він заявив в інтерв’ю Channel 4 News, яке вийшло 21 січня.

За словами президента, мобілізація — це питання справедливості.

“Є люди, які з першого дня на війні, і те, що вони не жаліються, не означає, що не має бути можливості їх замінити, їм перепочити, мати більше можливостей тим, хто відвоював усі ці місяці: найпотужніші та найскладніші. Вони заслуговують на справедливість, що їх замінять інші”, — наголосив Зеленський.

Саме тому, за його словами, закон про мобілізацію “важливий і справедливий”.

“Потрібно людям дати інструмент, щоб вони могли мобілізувати частину суспільства, а потім підготувати (це дуже важливо): не кидати їх на полі бою. В іншому разі в них буде менше шансів вижити. І це неправильно, зовсім неправильно, тому що це не м’ясо, це — люди… Усім людям дуже важливо сказати, куди вони йдуть, що вони будуть треновані, що в них буде достатньо всього”, — підкреслив президент.

Водночас він наголосив, що не бачить потреби в мобілізації пів мільйона людей і потрібно спочатку все “добре підрахувати”.

“Особисто я сьогодні не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей. Я це кажу не тому, що мені хочеться відповісти і комусь сподобатися. Це не тільки життя, життя — пріоритет номер один. А друга історія — є відповідні дії, операції. Я поки не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати. А третє — це ж іще гроші. Усі ці фінанси — вони точно не приходять від партнерів, я хочу, щоб усі це розуміли… Тому, коли ми говоримо пів мільйона, нам потрібно думати. Є запит, треба правильно все рахувати”, — сказав Зеленський.

Читайте також:
Генштаб запропонував додатково мобілізувати до пів мільйона українців, — Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна