У Росії вдвічі збільшилась кількість підпалів військкоматів через зростання невдоволення війною, — британська розвідка

На території Росії подвоїлась кількість підпалів військкоматів за останні пів року через зростання невдоволення війною.

Про це йдеться в огляді  міноборони Великої Британії 28 січня.

Як нагадують у британській розвідці, 22 січня 2024 року російська влада повідомила, що з початку вторгнення у лютому 2022 року відбулося 220 нападів на військкомати. За статистикою видання “Медіазона”, з 26 липня 2023 зафіксовано 113 нападів на військкомати. У сукупності ці статистичні дані свідчать про подвоєння кількості підпалів військкоматів за останні шість місяців.

“Директор Служби зовнішньої розвідки РФ (СЗР) Сергій Наришкін звинувачує відповідальних за підпали в тому, що вони діяли за вказівкою західних чиновників. Проте збільшення кількості підпалів, найімовірніше, пов’язане зі зростанням невдоволення війною серед російського населення, особливо серед тих, хто буде мобілізований у разі оголошення другої хвилі мобілізації”, — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що подальша мобілізація суперечила б обіцянці Путіна на його щорічній пресконференції 14 грудня 2023 року — тоді він заявив, що подальшої мобілізації не буде. Тож підпали військкоматів, найімовірніше, свідчать про відсутність довіри до цієї обіцянки.

Читайте також:
Британська розвідка назвала захоплення Веселого та Крохмального “стратегічно незначними досягненнями армії РФ” й оцінила шанси захопити Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна