Британська розвідка назвала захоплення Веселого та Крохмального “стратегічно незначними досягненнями армії РФ” й оцінила шанси захопити Авдіївку

Захоплення російською армією села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута на Донеччині є “стратегічно незначними” досягненнями.

Про це йдеться у свіжому огляді міноборони Великої Британії 27 січня.

“Довоєнне населення Веселого становило 102 особи, а населення Крохмального — 45. Це є продовженням незначних приростів Росії, тоді як Україна зосереджується на активній обороні”, — йдеться в огляді.

Як наголошує британська розвідка, основною метою для російських військ є захоплення Авдіївки на Донеччині, тому вони ведуть атаку з трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня та півночі, а також бої на підступах до східного кварталу Авдіївки.

Втім, саме тут російські війська зазнали значних втрат в особовому складі та бронетехніці завдяки українським дронам. Тож попри всі зусилля, за прогнозами британських аналітиків, Авдіївка залишатиметься найближчими тижнями під контролем України.

“Російські війська намагаються обійти українські укріплення, проникаючи на околиці міста через службові тунелі. Цей метод проникнення вони використовують з жовтня 2023 року. Однак українські контратаки стримують Росію від подальшого просування вглиб міста. Оскільки основний маршрут постачання залишається недоторканим, а українські сили проводять локальні контратаки, Авдіївка, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів”, — йдеться у звіті міноборони Великої Британії.

Читайте також:
Російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині: речник Сухопутних військ назвав причину відходу ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна