Коментарі щодо падіння Іл-76 будуть пізніше, – Банкова

Радник керівника Офісу президента Михайла Подоляк заявив, що поки не може надати коментар щодо падіння літака Іл-76 у Росії.

Про це Подоляк заявив у коментарі Reuters.

“Коментарі будуть трохи пізніше. Потрібен час для уточнення всіх даних”, – сказав виданню Подоляк.

Що відомо про падіння Іл-76

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76.

Міністерство оборони РФ підтвердило падіння літака та заявило, що на борту нібито було 65 українських військовополонених, яких везли в Бєлгородську область на обмін.

Що кажуть про падіння Іл-76 в Україні

За повідомленням “Української правди“, її джерела в Збройних силах України спершу підтвердили, що ЗСУ причетні до падіння літака. Надалі інше джерело “УП” заперечило цю інформацію.
Тепер у публікації зазначено: “Джерела “УП” в Збройних силах підтвердили факт падіння літака” факт падіння літака. Джерела в Генштабі стверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300″.

МОУ повідомило “Суспільному“, що наразі не може підтвердити, що російський літак уразили українські Сили оборони, оскільки “ще з’ясовують інформацію”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з’ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76, в якому, як стверджує російське міноборони, нібито перебували українські військовополонені.

Речник ГУР МОУ Андрій Юсов підтвердив, що на цей день був запланований обмін полоненими.

Читайте також:
Лубінець зреагував на заяву РФ про нібито українських полонених на борту Іл-76, що впав: З’ясовую всі деталі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна