Розвідка підтвердила, що сьогодні мав відбутися обмін полоненими між РФ та Україною

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими між Росією та Україною.

Про це він сказав у коментарі “Радіо Свобода”.

“Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається”, — заявив Юсов.

Представник ГУР наголосив, що нині перевіряється інформація, чи могли українські військовополонені бути на борту Іл-76, що впав у Бєлгородській області.

Що відомо про падіння Іл-76

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76.

Міністерство оборони РФ підтвердило падіння літака та заявило, що на борту нібито було 65 українських військовополонених, яких везли в Бєлгородську область на обмін.

Що кажуть про падіння Іл-76 в Україні

За повідомленням “Української правди“, її джерела в Збройних силах України спершу підтвердили, що ЗСУ причетні до падіння літака. Надалі інше джерело “УП” заперечило цю інформацію.
Тепер у публікації зазначено: “Джерела “УП” в Збройних силах підтвердили факт падіння літака” факт падіння літака. Джерела в Генштабі стверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300″.

МОУ повідомило “Суспільному“, що наразі не може підтвердити, що російський літак уразили українські Сили оборони, оскільки “ще з’ясовують інформацію”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з’ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76, в якому, як стверджує російське міноборони, нібито перебували українські військовополонені.

Читайте також:
Лубінець зреагував на заяву РФ про нібито українських полонених на борту Іл-76, що впав: З’ясовую всі деталі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна