Влучання в газопровід у Харкові – наймасштабніше з початку зими, – Нафтогаз

Внаслідок ворожого обстрілу Харкова 23 січня газопровід середнього тиску на території міста зазнав пошкоджень, яких не було з початку цієї зими.

Про це повідомляють в “Нафтогазі України”.

“23 січня, влучили в газопровід середнього тиску на території Харкова. Упродовж цієї зими аналогічних за масштабом влучань по газорозподільній сфері в місті не було”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “Газмережі” ліквідували аварію на харківському газопроводі.

Проте доставка газу до осель харків’ян відновлять після усунення всіх наслідків російської атаки та проведення ремонтних робіт.

“Аварійно-диспетчерські бригади “Газмережі” одразу розпочали ліквідацію аварії. Роботи на об’єкті триватимуть до повної ліквідації наслідків, загоряння зупинили”, – наголосили в “Нафтогазі”.

За повідомленням Міністерства енергетики, для стабілізації тиску в газопроводі перекрито його частину. Від газопостачання відключені 12 будинків.

Загиблих і постраждалих серед працівників немає.

Крім того, у Харкові через ворожий удар без світла майже 11 тисяч споживачів. Пошкоджено обладнання оператора системи розподілу електроенергії – трансформаторні підстанції, розподільний пункт та кабельні лінії.

Внаслідок обстрілів є відключені споживачі у населених пунктах Харківської області. Тривають відновлювальні роботи.

Тривають роботи з відновлення.

Як писала “Новинарня“, в ніч проти 23 січня російсько-окупаційні війська завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загалом українські військові збили 21 (із 41) засіб повітряного нападу росіян.
У Києві внаслідок ракетного удару виникло кілька пожеж — у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах. Є постраждалі цивільні. Пошкоджені дві багатоповерхівки, приватна будівля, автомобілі.
У Харкові окупанти влучили у два багатоповерхові будинки. За попередніми даними, троє людей загинули, ще приблизно 30 постраждали.
Також відомо про атаку на Павлоград, унаслідок якої одна людина загинула, ще одна — травмована.

Читайте також:
ЗСУ з кулемета Browning знищили російську крилату ракету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна