Зеленський у День Соборності подає до Ради законопроєкт про множинне громадянство

Президент Володимир Зеленський 22 січня внесе до Верховної Ради законопроєкт про запровадження в Україні інституту множинного громадянства.

Про це він повідомив у своєму вітанні з нагоди Дня соборності.

“Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.

І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора”, – заявив глава держави.

За словами українського лідера, це стосується всіх українців, які в періоди різних хвиль еміграції були вимушені залишити рідну землю і опинилися у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки.

А також тих, хто допомагає Україні попри сотні тисяч кілометрів, які розділяють, та іноземних добровольців, які стали на захист нашої держави.

“Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України”, — резюмував президент.

Читайте також:
Потужніша ППО в Україні та множинне громадянство: Зеленський розповів, як повертатимуть українців з-за кордону
Зеленський домовився з фон де Ляєн розпочати скринінг законодавства України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна