ДеСантіс знявся з виборів у США на користь Трампа

Губернатор американського штату Флорида Рон ДеСантіс оголосив, що виходить із президентської кампанії, і підтримав кандидатуру Дональда Трампа.

Про своє рішення він оголосив у неділю, 22 січня, очікуючи програшу в голосуванні в кокусі республіканців у штаті Нью-Гемпшир, що відбудеться у вівторок, повідомляє “Укрінформ“.

“Сьогодні я призупиняю свою кампанію. Я пишаюся тим, що виконав 100% своїх обіцянок, і не зупинюся на досягнутому… Для мене очевидно, що більшість республіканських виборців на праймеріз хочуть дати Дональду Трампу ще один шанс”, – наголосив ДеСантіс у своєму відеозверненні.

За словами ДеСантіса, він підтримує Трампа, попри деякі розбіжності з ним, зокрема у підходах до боротьби з пандемію коронавірусу.

“Трамп випереджає нинішнього президента Джо Байдена – це очевидно. Я підписав обіцянку підтримати кандидата від республіканців і дотримаюся цієї обіцянки. Я підтримую його, тому що ми не можемо повернутися до старої республіканської гвардії минулих років або до нової упаковки, сформованої з перегрітого корпоративізму, яку представляє Ніккі Гейлі”, – наголосив ДеСантіс, якого колись вважали найбільш реальним конкурентом Трампа в боротьбі за право висунутися в президенти від республіканців.

Таким чином, надалі у праймеріз від Республіканської партії змагатимуться лише двоє претендентів на кандидатство – експрезидент Дональд Трамп і колишня губернаторка Південної Кароліни та експредставниця США в ООН Ніккі Гейлі.

За даними New York Times, у неділю Гейлі відвідає південну частину штату Нью-Гемпшир, тоді як Трамп проведе вечірній мітинг у Рочестері.

Команда Гейлі вже оголосила, що купує рекламний час за $4 мільйони на телебаченні, радіо та в онлайн медіа у Південній Кароліні, щоб розпочати її наступного дня після праймеріз у Нью-Гемпширі.

Як писала “Новинарня“, за результатами республіканських кокусів у штаті Айова, де відбулися перші голосування з обрання єдиного кандидата від Республіканської партії на виборах президента США, переконливу перемогу здобув Трамп, який отримав 51% голосів. Друге місце тоді посів ДеСантіс – 21%, а Гейлі з 19% була третьою.

Підприємець Вівек Рамасвамі, який відзначився, зокрема, закликами припинити допомогу Україні, набрав в Айові лише 8% і зупинив свою кампанію, підтримавши Трампа.

Читайте також:
Неукраїноцентричний погляд на Україну зі США: які зміни відбуваються у ставленні американського політикуму до російсько-української війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна