МОУ перевірило кілька в/ч на сході та виявило неякісні продукти

Міністерство оборони України повідомило, що у межах позапланової перевірки на складах кількох військових частин на сході країни виявили неякісні продукти після скарг військових.

Про це в п’ятницю, 19 січня, повідомила пресслужба МОУ.

В ході перевірки виявилося, що продукти поставили невчасно, а їхня якість не відповідає нормам.

“Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим «візитом» в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні”, – сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко, який взяв участь у перевірці разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю.

Наразі в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів.

“Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням”, – додав заступник міністра оборони.

Відповідно до умов договору, Міністерство оборони може у такому випадку замінити постачальника.

“Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання – безперервним”, – підсумував Половенко.

Фото – МОУ

Міноборони звертає увагу, що за всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.

Читайте також:
Міноборони відкрило ціни на харчування для військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна