Зеленський: Усі військовозобов’язані чоловіки мають бути в Україні – працювати або воювати

Військовозобов’язані чоловіки, які перебувають за кордоном, мають бути в Україні. Це питання закону та справедливості.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час візиту у швейцарський Давос в середу, 17 січня.

“Якщо ти мобілізаційного віку, за українським законом ти маєш бути в Україні. Далі ти будеш воювати або не будеш, будеш працювати… В Україні не можна просто дихати повітрям, ми у війні. Тому ти або працюєш, або воюєш”, – наголосив він.

Глава держави нагадав, що зарплата одного військового – це податки від 6-8 українців, котрі працюють.

“Ти можеш працювати і не бути на фронті, це залежить від ситуації. Але ти маєш сплачувати податки. Загалом це справедливо сплачувати податок. Але під час війни це питання стоїть дуже гостро. Це питання – справедливість”, – підкреслив президент.

Та додав: “Ми боремося проти Російської Федерації, яка не рахує людей. І вона може мобілізовувати своїх людей, бо вона мобілізує трупи. Ви розумієте: вони знають, що мобілізують, вибачте, трупи. Вони мобілізують м’ясо. Їм все одно, повернеться ця людина, не повернеться тощо. А нам не все одно. І тут не питання у тому, що ми у чотири рази менші, ніж Росія за населенням. Повірте, якщо б ми були такі самі як Росія за кількістю населення – ми все одно б не кинули людей під танки”.

Читайте також:
Зменшення тиску на РФ додає роки до війни. А кожна інвестиція в Україну скорочує її, – Зеленський у Давосі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна