У Воронежі – вибухи, є влучання в житловий будинок. У місті ввели стан НС

Вночі 16 січня низка вибухів пролунала над російським Воронежем, де розташований військовий аеродром “Балтимор”.

Про це повідомили російські телеграм-канали, МО РФ, інциденти підтвердили і губернатор Воронезької області Олександр Гусєв та мер Воронежа Вадим Кстенін.

Так, за словами місцевих, вони нарахували низку гучних звуків і спалахів в небі над центром міста, а також у двох районах. Є пошкодження, розбиті вікна.

Baza пише, що вибухи чули жителі Південно-Західного району та Шилового. За попередніми даними, після прильоту невідомого боєприпасу постраждав житловий багатоквартирний будинок.

Російська служба ВВС повідомляє, що прогриміло “близько 10 вибухів”.

“Над Воронежом черговими засобами ППО відбито атаку українських безпілотних літальних апаратів”, – написав згодом губернатор регіону Гусєв.

Він також заявив, що, за попередньою інформацією, постраждалих немає, лише в одному багатоквартирному будинку ліквідовано загоряння на балконі.

“Ще у двох житлових будинках і низці приватних будинків вибито вікна. Оперативні служби вже працюють на місцях. Після поквартирного обходу уточнимо кількість і характеристики пошкодженого майна. Усім громадянам надамо допомогу в найкоротші терміни. Ситуацію тримаю на контролі”, – заявляє Гусєв.

Міноборони Росії заявило, що у Воронезькій області було знищено п’ять і “перехоплено” три безпілотники, ще чотири БПЛА буцімто “перехоплено” над територією Бєлгородської області

Після 4 години ранку жителі Воронежа повідомили про нові вибухи.

Пізніше мер Воронежа Вадим Кстенін заявив, що в місті запровадили режим надзвичайної ситуації.

Читайте також:
Одна з випущених по Україні російських ракет приземлилась у селі біля Воронежа, знищено цілу вулицю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна