Латвія створює коаліцію для озброєння ЗСУ дронами – уже долучилося майже 20 держав

Латвія досягла прогресу у створенні коаліції з майже 20 країн для озброєння українських воїнів “тисячами” нових безпілотних літальних апаратів.

Про це заявив очільник оборонного відомства країни Андріс Спрудс, передає Bloomberg 16 січня.

Таке озброєння допоможе ЗСУ у війні, в якій безпілотники стали важливим елементом бойових дій. Відповідна заява Спрудса є першим свідченням масштабу ініціативи щодо безпілотників після того, як план був представлений на зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим у грудні.

“Основна мета – зробити все, щоб якомога більше цих безпілотників було доставлено в Україну”, – заявив Спрудс.

Глава оборонного відомства Латвії відмовився надати подальші подробиці проєкту з безпілотників, заявивши, що “ми зараз перебуваємо на етапі, коли наближаємося до 20 партнерів”.

Безпілотники займають перше місце в списку військової техніки, яку шукає українське військове керівництво. Україна також створює флот військово-морських безпілотників, які вона розгортає для націлювання на російські судна в Чорному морі.

Читайте також:
FT: Брюссель перевіряє постачання зброї, наданої країнами ЄС Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна