На Львівщині встановили рекорд України з виконання колядки “Там во Бахмуті” й зібрали 4,7 млн грн на дрони для ЗСУ

У селі Мшанець Львівської області встановили рекорд України з наймасовішого виконання колядки “Там во Бахмуті” й зібрали 4,7 млн гривень на дрони для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Це відбулося 13 січня під час наймасштабнішого в Україні з’їзду вертепів та коляд в межах акції “Різдвяні пташки”, повідомляє “Суспільне”.

Ініціатори акції — священник Роман Гром з Мшанця й капелан 80-ї ОДШБр Іван Гальо.

“Мета — об’єднати найбільшу кількість вертепів і коляд навколо збору на дрони для 80-ї бригади і це вдалося… На цей час нам вдалося зібрати 250 учасників і ми назбирали 4,7 мільйона гривень”, — розповів отець Роман.

Представники “Книги рекордів України” зафіксували 1259 учасників у складі 105 вертепів, які одночасно виконали колядку “Там во Бахмуті”, присвячену 80-й ОДШБр.

Фото: zaxid.net

Серед колядників було близько десятка закордонних вертепів із США, Великої Британії, Іспанії, Італії та Канади. Усі різдвяні зірки для вертепів виготовили в кольорах 80-ї ОДШБр.

Читайте також:
Командир відділення 80-ї ОДШБр Ярослав Кучма створив найбільший тризуб з дідухів: рекорд зафіксують на Різдво

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна