Командир відділення 80-ї ОДШБр Ярослав Кучма створив найбільший тризуб з дідухів: рекорд зафіксують на Різдво. ФОТО

На Різдво в Україні готуються зафіксувати рекорд “Найбільший тризуб з дідухів”. Його створив десантник, командир відділення у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді Ярослав Кучма.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова у Facebook.

“25 грудня 2023 року, на Різдво, у Києві будемо фіксувати чудовий рекорд – “Найбільший тризуб з дідухів”. Такого велетня створив десантник, командир відділення у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ Ярослав Кучма, який через поранення тимчасово втратив змогу ходити”, — написала вона.

Допомагала воїну формувати композицію з дідухів 95-річна майстриня з соломоплетіння Пелагея Живко з Львівщини.

Фото: фейсбук-сторінка Лани Вєтрової

За попередніми замірами композиція з дідухів із пшеничних колосків має заввишки 7,5 метрів. Точні заміри зроблять під час реєстрації рекорду 25 грудня.

Реєстрація відбудеться об 11:00 на території Національного музею народної архітектури та побуту України, експозиція “Середня Наддніпрянщина” поблизу церкви (Київ, вул. Академіка Тронька, 1).

Читайте також:
Австралія “привітала” Україну з Різдвом додатковою партією бронеавтомобілів Bushmaster

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна