Без неї не буде жодного миру, — представник Швейцарії закликав залучити РФ до обговорення української “формули миру”

Українська “формула миру” має бути адаптована до поточної ситуації на полі бою та на міжнародній арені, а до її обговорення варто залучити Росію.

Про це заявив федеральний радник, член Федеральної ради Швейцарії, один зі співорганізаторів четвертої зустрічі радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав світу щодо реалізації української “формули миру” Ігнаціо Кассіс під час пресконференції у Давосі, повідомляє Укрінформ.

“Швейцарія завжди вітала план з 10 пунктів. Водночас розважливе ставлення до нього означає, що ми маємо план, представлений однією з держав, які перебувають у війні… Тим чи іншим чином нам потрібно буде знайти шлях, щоб долучити Росію, оскільки не буде жодного миру без того, щоб Росія мала сказати своє слово”, — зазначив він.

Також Ігнаціо підкреслив, що українська “формула миру” може піддаватися певним “модуляціям”, оскільки важко очікувати, що одна зі сторін конфлікту пристане на пропозиції, що були підготовлені іншою стороною.

“Під час дискусії, що відбувається сьогодні, радники мають підготуватися до створення широкого альянсу держав по усьому світу, щоб створити міжнародний тиск для реалізації мирного плану у більш широкому контексті. У цьому контексті українська “формула миру” — лише один з таких планів, початковий пункт для подальшої дискусії…”, — наголосив член Федеральної ради Швейцарії.

Втім, він зазначив, що чекати того, що Росія “прийме запрошення” взяти участь в обговоренні “формули миру” зараз не варто, але потрібно “готуватися” до цього.

“Ми готуємося до того моменту, коли Росія зможе приєднатися та брати участь. Це має бути за посередництва інших країн, щоб запросити Росію “на борт”. Цьому немає альтернативи… Ставки є дуже високими. І це є причиною, чому ми концентруємо увагу на певних моментах цих 10 пунктів плану. Без діалогу ми ніколи не зможемо дійти задовільного рішення”, — вважає Ігнаціо.

Читайте також:
Умєров запропонував створити міжнародну групу щодо виведення російських військ з України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна