РФ атакувала Україну ракетами: ППО відпрацювала в кількох областях, є пошкодження. ОНОВЛЕНО

оновлено

Вранці 13 січня по всій території України оголосили повітряну тривогу — Росія атакувала крилатими ракетами  і “Кинджалами”. Протиповітряна оборона спрацювала в кількох областях.

Як повідомили в Хмельницькій ОВА, є збиття повітряної цілі в межах Хмельницької області. За наявною інформацією, об’єкти критичної інфраструктури та цивільне населення не постраждали.

За словами голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, на Кіровоградщині також відпрацювали захисники неба. Попередньо — без постраждалих і руйнувань.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, на Полтавщині на подвірʼя одного з приватних будинків у Кременчуцькому районі упала ракета, яка не розірвалася. На щастя, постраждалих немає. Пошкоджено господарчу споруду. На місці працюють профільні фахівці.

Працювала ППО й на Чернігівщині. За словами голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, є пошкодження. Місця поки не розголошуються. Усі служби працюють. Попередньо без постраждалих. Як розповів в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, уламки від збитої ракети в мікрорайоні Бобровиця в Чернігові. За попередньою інформацією, постраждалих немає. В окремих будинках повилітали шибки. Через вибух припинила роботу котельня, її вже перезапущено. Усі служби на місці працюють над ліквідацією наслідків.

Як повідомили в поліції Чернігівської області, внаслідок влучання уламків ворожої ракети пошкоджень зазнали кілька приватних будинків та нежитлових споруд, одну будівлю практично зруйновано. У дворі, найближчому до епіцентру події, від вибуху загинув собака господарів. Люди вціліли.

За словами голови Рівненської ОВА Олександра Коваля, у Рівненській області під час повітряної тривоги також працювало ППО. Усе минулося без пошкоджень і наслідків.

З пʼятої ранку кілька разів було гучно в Дніпропетровській області. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак пообіцяв надати всю інформацію після завершення тривоги.

Читайте також:
Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпропетровщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна