Вашингтон і Київ провели два раунди переговорів про безпекові гарантії, – посол Брінк

Сполучені Штати провели вже дві зустрічі переговорів з Україною щодо безпекових гарантій.

Про це заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк під час спілкування з журналістами в Києві 12 січня.

“Як казав президент Байден, ми, Сполучені Штати, прагнемо допомогти Україні захистити себе та стримати майбутню агресію. Ключовою частиною цього є ваша безпека”, – сказала вона.

Вона заявила, що Вашингтон уже почав двосторонні консультації з українським урядом, Офісом президента та урядовими установами.

“Ми обговорюємо з ними те, якими можуть бути безпекові зобов’язання з нашого боку. Наразі було два раунди, і переговори продовжаться, адміністрація Байдена прагне цієї домовленості”, – підкреслила дипломатка.

Брінк не стала уточнювати обриси чи можливі терміни майбутньої угоди, оскільки переговори тривають. Однак  наголосила, що США виступають за вступ України до НАТО і безпекова угода покликана створити “міст для гарантування безпеки” доки це членство не стало реальністю. 

“G7 анонсувала підтримку безпекових гарантій, двосторонніх та багатосторонніх, що будуть таким мостом”, – нагадала вона.

Читайте також:
Україна та Британія підписали безпековий договір, який діятиме до вступу в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна