Спецпредставниця США прокоментувала призначення Піщанської головою Рахункової палати всупереч G7

Спеціальна представниця Сполучених Штатів з питань відбудови України Пенні Пріцкер під час візиту до Києва 12 січня порушила питання щодо призначення Ольги Піщанської на посаду голови Рахункової палати всупереч численним попередженням Америки та інших членів G7, що дозволило уникнути перевірок цієї кандидатури.

Про це пише “Європейська правда”.

“Ми говорили з українськими посадовцями про важливість не тільки ухвалювати закони, і не тільки призначати людей на посади, але також забезпечувати, що є достатня процедура перевірки, необхідний “скринінг” кандидатів, щоби і українці, і не лише українці мали довіру до того нагляду, який здійснюють українські інституції”, – наголосила вона.

Водночас Пріцкер не зазначила очікування Вашингтону з цього приводу, але наголосила, що Сполучені Штати “не будуть мовчати” у випадку інших призначень без перевірки.

Загалом спецпредставниця США висловила позитивну оцінку щодо українських реформ.

“Мета візиту – висловити захоплення тим прогресом, що здійснила Україна у частині антикорупційного законодавства перед початком переговорів з ЄС”, – заявила вона.

Нагадаємо, Верховна Рада 10 січня призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську, яка раніше очолювала Антимонопольний комітет. У грудні 2023 року Ольгу Піщанську вже намагалися призначити на цю посаду, однак тоді не вистачило голосів.

Раніше посли країн “Групи семи” висловили занепокоєння намірами українського уряду призначити членів Рахункової палати до завершення реформи цього органу.

Читайте також:
У Києві з візитом – спецпредставниця США з питань відбудови України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна