Демократи відкинули вимогу Джонсона посилити кордон із Мексикою в обмін на допомогу Україні

Цього тижня демократи в Палаті представників Конгресу США відхилили вимоги спікера Майка Джонсона щодо нових суворих заходів безпеки кордонів в обмін на підтримку допомоги Україні.

Про це повідомляє The Hill, пише “Європейська правда“.

Джонсон заявив у середу, 10 січня, що республіканці в Палаті представників виступатимуть проти будь-якої нової допомоги Києву, якщо вона не буде супроводжуватися основними положеннями раніше прийнятого Республіканською партією законопроєкту про кордон, включаючи будівництво сотень кілометрів нової стіни на американо-мексиканському кордоні.

“Ця прикордонна битва наближається, і ми помремо на цьому пагорбі”, – сказав він.

Ці слова викликали негайну реакцію з боку демократів у Палаті представників, які підтримують нове фінансування безпеки кордонів, але не жорсткі імміграційні обмеження, за які виступають республіканці.

Вони пообіцяли потопити будь-який пакет щодо України, який включатиме ці жорсткі положення, якщо Джонсон винесе його на голосування.

“Це було б смішно. На жаль, це буде на шкоду Україні, якщо вони це зроблять”, – заявив конгресмен-демократ Марк Покан.

Прикордонна стіна була темою запеклих дебатів між партіями в останні роки. Демократи швидко відкинули пропозицію Джонсона і попередили, що вони ніколи не підтримають пакет щодо України, який включав би будівництво стіни, передбачене в республіканському законопроєкті про кордон.

“Для мене, як і для більшості з нас, це неприйнятно”, – заявив конгресмен-демократ Хуан Варгас.

“Я не думаю, що це реалістично”, – підтримав його Бенні Томпсон, старший демократ у Комітеті з питань внутрішньої безпеки.

Конгресмен-демократ Рауль Гріхалва пішов ще далі, звинувативши республіканців у тому, що вони пропонують псевдорішення дуже складних проблем з єдиною метою – збурити виборців-націоналістів.

Суперечка щодо належної реакції на кризу на південному кордоні – і, зокрема, вимоги Джонсона – створили чергову перешкоду в багатомісячних зусиллях, спрямованих на отримання більшої військової допомоги Україні.

Читайте також:
Неукраїноцентричний погляд на Україну зі США

Спікером Палати представників США обрали Майка Джонсона – республіканця-трампіста, який виступає проти допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна