Неїжпапа розповів, як вирішили затопити фрегат “Гетьман Сагайдачний”

На фрегаті “Гетьман Сагайдачний” на момент повномасштабного вторгнення почалися ремонтно-модернізаційні роботи. На ньому не було енергетики, всі дизельгенератори підлягали повній заміні, ішов ремонт турбін, “все озброєння так само було не в ладу”.

Про це розповів командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа у інтерв’ю “Українській правді”, яке опубліковане у четвер, 11 січня.

“Як військовий корабель, який міг би брати участь у відбитті агресії, він на той момент не був спроможний взагалі. Тому командиром корабля було прийняте розумне рішення, на мій погляд. Це прописано в положенні “Про корабельну службу”: корабель не повинен дістатися ворогу. А на той момент ворог дуже швидко просувався через Херсонську область, вже обійшов Херсон, був на підступах до Миколаєва”, – розповів офіцер.

Як писала “Новинарня“, на початку березня 2022 року стало відомо, що флагман Військово-морських сил ЗСУ фрегат “Гетьман Сагайдачний” затопили в Миколаєві. 

Як відомо, фрегат “Гетьман Сагайдачний”  проєкту 11351 (шифр “Нерей”) спустили на воду 30 років тому, в місті Керч у 1992 році. На службі в національному флоті він із 1993 року. За цей час брав участь у численних антитерористичних й антипіратських операціях.

Про історію та можливості флагмана ВМС – у подкасті:

Читайте також:
Командир “Сагайдачного” виконав наказ затопити флагман ВМСУ, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна