Сьогодні в Україні – рекордне споживання електрики. “Укренерго” звернулося з проханням

9 січня в Україні фіксують рекордний рівень споживання електроенергії за весь опалювальний сезон. Мешканців закликали економно використовувати електроприлади.

Про це йдеться у вівторок, 9 січня, в повідомленні “Укренерго”.

“Вже зранку диспетчерський центр “Укренерго” фіксує рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання”, – йдеться у повідомленні компанії.

Там уточнюють, що енергетики роблять усе можливе, аби уникнути дефіциту у системі без застосування аварійної допомоги від інших держав.

“Тому зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію”, – додали в “Укренерго”.

Зокрема, магазини та торгові центри закликали з 09:00 до 19:00 вимкнути вивіски та зменшити яскравість освітлення вітрин.

При цьому побутових споживачів просять перенести використання прасок, електроплит і пилососів на вечірні години після 19:00 та на вихідні. Або не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів та на виході з кімнати вимикати світло.

Читайте також:
Укргідрометцентр попереджає про сильне похолодання й хуртовини на 7-9 січня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна