Укргідрометцентр попереджає про сильне похолодання й хуртовини на 7-9 січня

Із неділі до вівторка, 7-9 січня, в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок надходження арктичного повітря з півночі Європи й утворення активного циклону на півдні країни.

Про це у четвер, 4 січня, повідомляє Укргідрометцентр.

“Удень 7 січня й протягом доби 8 січня у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях сніг (приріст снігового покриву 10-20 см, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях до 30 см); в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях значні опади (дощ із переходом у сніг), ожеледиця, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5-15 см)”, – ідеться в повідомленні.

У центральних, східних і південних областях України очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети. На дорогах більшості областей країни ожеледиця.

Протягом 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу (у Чернігівській і Сумській областях до 19-25° морозу), у південній частині країни до 7-15° морозу.

“Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб й енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення”, – зазначають в Укргідрометцентрі.

Читайте також:
Через сніговий шторм в Україні загинуло 10 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна