Через сніговий шторм в Україні загинуло 10 людей

В Україні через негоду 27 листопада загинули 10 людей, ще 23 людини постраждали.

Про це повідомив у телеграмі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, оприлюднивши оперативну інформацію щодо ліквідації наслідків негоди станом на 08:30 вівторка, 28 листопада.

Внаслідок ускладнення погодних умов загинули 10 осіб в Одеській, Харківській, Миколаївській областях та в Києві. 23 людини постраждали, серед них дві дитини.

В Одеській області підрозділи ДСНС залучалися до допомоги 254 рази. Відбуксовано 849 автомобілів, зокрема 24 автобуси та 17 автомобілів екстреної допомоги. Надано допомогу 2498 людям, зокрема 162 дітям. П’ятеро людей у цьому регіоні через негоду загинули, ще 15 постраждали.

У Миколаївській області рятувальники виїжджали на виклики 66 разів, відбуксували 144 автомобілі. На деяких відрізках доріг рух залишається ускладненим. На Миколаївщині двоє людей загинули, ще двоє постраждали. Вісім автодоріг на Миколаївщині та Кіровоградщині залишаються перекритими для руху.

Знеструмлені 411 населених пунктів у 11 областях.

Усього відбуксовано зі снігових переметів 1530 транспортних засобів. На державному та регіональному рівнях функціонують штаби з ліквідації наслідків негоди.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 27 листопада, в місті Одеса на вулицях знайшли мертвими трьох чоловіків. У поліції перевіряють версію, що вони загинули через переохолодження.

Циклон, який спричинив снігопади й перемети 26-27 листопада в низці областей, покидає територію України. Проте вже у ввечері вівторок, 28 листопада, з південного заходу рухатиметься новий циклон. Він принесе опади практично по всій території України.

“У середу очікуємо опади практично по всій території України. Циклон охоплюватиме більшу територію, але опади будуть різноманітної фази. Наприклад, у західних областях буде переважно сніг і температура повітря становитиме вдень та вночі 0-6 градусів морозу. У північних областях, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях буде мокрий сніг, а на півдні й південному сході – дощі”, – розповіла керівниця пресслужби Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу в медіацентрі “Україна-Укрінформ”.

Читайте також:
Негода в Криму: у Євпаторії море змило окопи, які росіяни нарили на пляжі. У Балаклаві шторм “вкрав” бар з узбережжя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна