НАЗК відновило державне фінансування партії “Голос”

Національне агентство України з питань запобігання корупції відновило державне фінансування статутної діяльності політичної партії «Голос».

Про це йдеться в заяві агентства у вівторок, 9 січня.

Фінансування було припинено через порушення, які НАЗК виявило у звіті «Голосу» за II квартал 2020 року. Йшлося про недостовірні відомості про витрати коштів на користь низки ФОПів на загальну суму понад 1,3 млн гривень. Виконання цих послуг не було підтверджено документально.

Проте після відновлення обов’язку звітування для політичних партій «Голос» 28 грудня 2023 року подав до НАЗК уточнювальний звіт за II квартал 2020 року, а також первинні документи, зокрема додаткові угоди з ФОПами. Там ідеться, що сторони погодили вважати послуги вартістю 1,3 млн гривень такими, що не були надані. Тож кошти повернуть на рахунок партії до кінця року.

«За відсутності обставин, які б свідчили про повноваження подальшого зупинення фінансування, НАЗК ухвалило рішення про відновлення фінансування «Голосу», адже партія усунула причини, які зумовили зупинення державного фінансування її статутної діяльності», — йдеться в заяві.

Зазначимо, що після рішення НАЗК зупинити фінансування «Голосу» у 2020 році партія подала позов до суду. Справа дійшла до Верховного Суду, який став на бік НАЗК та підтримав зупинення державного фінансування партії.

Водночас рішення про відновлення фінансування «Голосу» є вимогою закону та не пов’язане із зазначеними судовими процесами, наголосили в НАЗК.

Читайте також:
НАЗК відкрило реєстр декларацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна