Зеленський переговорив з еміром Кувейту про енергетику, ракетний терор РФ, і не тільки

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Кувейту шейхом Мешалем Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом. Обговорили перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах.

Про це 8 січня розповіла пресслужба глави держави.

Зеленський під час розмови розповів про протидію ракетному терору, який Росія поновила під час новорічних свят.

Президент зазначив, що Україна забезпечує свободу судноплавства в Чорному морі й завдяки цьому залишається гарантом світової продовольчої стабільності, а також докладає максимальних зусиль для відновлення справедливого миру.

Зокрема, Україна активно працює і над наступними кроками щодо реалізації “формули миру”.

“Голос і позиція країн Затоки в цьому важливі”, – наголосив глава держави.

Зеленський подякував Кувейту суверенітету й територіальної цілісності України, голосування щодо ключових українських резолюцій в ООН та своєчасну допомогу з наданням електрогенераторів напередодні зими.

Та запросив представника Кувейту на наступну зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації української “формули миру”, яка відбудеться в Давосі, а також узяти участь у підготовці майбутнього Глобального саміту миру.

Читайте також:
Туреччина – важливий посередник: Зеленський переговорив з Ердоганом про повернення всіх полонених і депортованих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна