Як перевестися в іншу бригаду ЗСУ: поради того, кому вдалося

Дмитро Козятинський (нік “Дімасик в ЗСУ”)
військовослужбовець Збройних сил України, бойовий медик у медслужбі “Ульф”

(Х)

Переведення в інший підрозділ.

Що робити, якщо ви все ж не змогли потрапити туди, куди хотіли або потрапили та зрозуміли, що за красивою картинкою ховаються неадекватне командування й армійські затяги?

До повномасштабки переведення в іншу військову частину не було аж настільки великою проблемою: ви просто приносили відношення від нового підрозділу в стройову, і ваша в/ч сама готувала документи на переведення.

Зараз в 99% випадків таке не працює, адже бригади не бажають втрачати особовий склад та займатись бюрократичними процедурами.

Відомий мем із соцмереж “Як перевестися в інший підрозділ ЗСУ”

Тепер для переведення ваша нова в/ч повинна подати запит у Генштаб, там його розглянуть і в разі позитивного рішення надішлють наказ про переведення на вашу стару в/ч.

Це доволі складний і довготривалий процес (у моєму випадку переведення тривало три з половиною місяці), тож ви маєте дійсно показати свою цінність, щоб хтось став цим займатись.

Особливо проблематичні переведення в інший армійський корпус, не кажучи вже про іншу структуру сил оборони (наприклад, з НГУ в ЗСУ).

Майте на увазі, що з наказом Генштабу ні ви, ні ваша стара військова частина вже нічого вдіяти не зможете. Бували випадки, коли люди подавалися на переведення, з часом забували про це, спокійно собі служили далі, а потім раптом приходив наказ – і їм доводилося їхати в нове місце.

Тож, якщо вирішили переводитись, добре обдумайте ваш вибір і не просіть робити наказ, якщо не впевнені.

Додатково можливі переведення через проходження Q-курсу в ССО або співбесіди в ГУР. Наприклад, якщо ви подали заявку на проходження Q-курсу і її схвалили, на вашу частину прийде наказ про направлення вас до місця проведення.

У разі успішного проходження курсу Сили спеціальних операцій швидко переведуть вас до себе, якщо ж не пройшли – повернетеся до старої в/ч.

Перед відбуттям у нову військову частину вам доведеться пройти пекельну процедуру збирання підписів в обхідний лист. Для цього необхідно здати всі видані підрозділом речі (крім одягу та взуття) і пройтися по всім службам вашої в/ч: фінансова, речова, продовольча, стройова, РАО тощо.

Там вам також видадуть фінансовий, речовий та продовольчий атестати, які треба буде відвезти в нову в/ч.

В ідеалі, служби знаходитимуться поруч одна від одної, але це далеко не завжди так: мені довелося заїхати в кілька різних областей, щоб нарешті завершити цей квест.

Після заповнення обхідного вам пропечатають військовий квиток і видадуть направлення на переміщення, з яким ви вже спокійно зможете відбути до вашого нового місця служби.

Перш ніж замислюватись про переведення, варто прийняти для себе, що армія – не курорт і не дитячий табір. Можливо, те, що не сподобалось вам на старому місці, насправді є нормою, і на новому місці буде так само.

Також варто розглянути варіанти внутрішніх переміщень по бригаді, адже це набагато простіше

– можливо, вам просто треба змінити роту чи перейти в іншу службу [своєї бригади].

Якщо ж ви твердо вирішили переводитись в іншу військову частину – обов’язково поспілкуйтеся з людьми звідти й порозпитуйте, чи дійсно там краще, щоб потім не шкодувати.

У будь-якому разі, бажаю вам знайти підрозділ вашої мрії й служити з топовими людьми. Принаймні в мене це вийшло.

Читайте також:
Луценко показав наказ Залужного про своє призначення командиром взводу. Його роту очолює Мадяр

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна