Уряд Польщі підписав угоду з фермерами для припинення блокування кордону з Україною: на яких умовах

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та представники руху “Ошукане село” підписали угоду про припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.

Про це ввечері 6 січня заявила підкарпатська воєвода Тереза ​​Кубас-Гул, повідомляє польське видання Polsat News.

Чеслав Секерський пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв, а саме:

  • субсидії на кукурудзу в розмірі 1 млн злотих;
  • збільшення кредитування на 2,5 млрд злотих;
  • збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Згідно з домовленостями після підписання угоди протест на пункті пропуску в Медиці призупинять на період, “необхідний для впровадження правових та повідомлювальних змін, і на час, необхідний для впровадження додаткових змін”.

“Ця угода — не початок і не кінець діалогу, який ми розпочали і продовжуватимемо з аграріями. Ми хочемо вирішувати проблеми в діалозі з фермерами, з повноцінним партнерським обговоренням. Ми усвідомлюємо складність ситуації в сільському господарстві”, — наголосив міністр сільського господарства під час брифінгу.

Читайте також:
“Я не тряпка якась — я захищаю свою державу під час війни”, — Зеленський висловився про блокування кордону і можливість компромісів з Польщею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна