У 2024-му Україна наростить потужності свого ОПК в шість разів, – Шмигаль

Виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу у 2024 році буде нарощено в шість разів.

Про це оголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 3 січня.

За його словами, збільшення власного військового виробництва стане ключовим завданням у поточному році.

“Виробничі потужності українського ОПК у 2023 році зросли втричі. На поточний рік встановлено нову мету – зростання в шість разів”, – заявив прем’єр.

“Це означає більше дронів, більше снарядів, більше патронів і броньованої техніки для наших військових. Входимо в новий 2024 рік із новими силами. Впевнені у власних можливостях і солідарності союзників, готові до нових викликів і твердо віримо в нашу перемогу”, – підкреслив Шмигаль.

У цьому контексті він наголосив, що Україна неухильно підвищує власні бюджетні надходження, насамперед митні та податкові.

“Понад 1,1 трлн грн податків, зборів та інших платежів надійшло до загального фонду держбюджету минулого року. Усі ці кошти ми спрямовуємо на безпеку та оборону. Понад 750 млрд грн цього року плануємо витратити на виплати військовослужбовцям. Понад 265 млрд грн – на закупівлю, виробництво та ремонт озброєння”, – розповів прем’єр-міністр.

Читайте також:
За два роки український ВПК виріс у 3-5 разів, і він має готуватися до наступної великої війни, – Чмут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна